Skoči na glavno vsebino
+386 3 818 33 20 - Vrtec Podčetrtek, Trška cesta 66, 3254 Podčetrtek os-podcetrtek@guest.arnes.si

Septembra 1972 se je porodila ideja o varstvu predšolskih otrok. Vzgojiteljica gospa Lizika Plohl je 13. 9. 1972 zapisala obvestilo za starše, na katerem je pisalo:

»Obveščamo vas, da bomo odprli oddelek otroškega varstva. Sprejemali bomo otroke od dveh let (če je otrok že samostojen, ne moči, sam malica in kosi – se hrani sam) do šest let starosti. Varstvo otrok bo krila Temeljna izobraževalna skupnost, vi boste plačali le obrok hrane. V kolikor ste zainteresirani za varstvo, se prosim podpišite, napišite da ali ne in obvestilo takoj vrnite.«

Prvo skupino, ki je bila v prostorih nad današnjo Krajevno knjižnico v Podčetrtku, je obiskovalo trinajst otrok, med njimi tudi župan Občine Podčetrtek Peter Misja. To je bil velik dogodek za celoten kraj, posebej za družine z mlajšimi otroki.

50 let predšolske vzgoje v Podčetrtku, otvoritev prizidka in otroškega igrišča smo obeležili 13. maja 2022, v Pristavi pri Mestinju. Utrinke našega praznovanja smo ujeli v kratkem filmu.

Ko se zazremo v preteklost našega vrtca se zavedamo, kako pomembne so vezi, ki jih spletamo z otroki, s starši in strokovnimi delavci ter z lokalno skupnostjo. Povezovanje in dopolnjevanje nas bogati ter ustvarja spodbudno okolje za razvoj vseh nas.

Ob tej priložnosti se iskreno zahvaljujemo vsem vam, ki ste soustvarjali zgodovino našega vrtca. Naj se sodelovanje nadaljuje, saj smo ponosni na preteklost in z optimizmom zremo v prihodnost.

(Skupno 144 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost