Skoči na glavno vsebino
+386 3 818 33 20 - Vrtec Podčetrtek, Trška cesta 66, 3254 Podčetrtek os-podcetrtek@guest.arnes.si

»Vsak otrok je umetnik, problem je, kako ostati umetnik ko otrok zraste. Ko sem bil otrok sem risal kot Raphael, ampak ko sem odrasel, sem potreboval celo življenje da spet začnem risati kot otrok«.
Pablo Picasso

Letos je potekal 13. mednarodni likovni natečaj Bodi umetnik »Igraj se z mano«, ki ga organizira Center Janeza Levca Ljubljana. Izbor je temeljil na raznolikosti in izvirnosti motivov na temi »Igraj se z mano« in »Naš svet, čist planet«. Iz našega vrtca je bila poslana risbica »Moj traktor« avtorja Andraža Bovha (dve leti in pol) na temo »Igraj se z mano« pod mentorstvom vzgojiteljice Anice Kajba. Risbica iz našega vrtca je prišla v izbor in je bila na razstavi v Koroški galeriji likovnih umetnosti v Slovenj Gradcu. Avtorji in mentorji izbranih likovnih del smo bili vabljeni na 13. Mednarodno potujočo likovno razstavo. Razstava je potekala 4. marca 2020, kot kulturno likovna prireditev s podelitvijo priznanj v dopoldanskem času. Mednarodno priznanje je bilo poslano po pošti avtorju in mentorici za kar sva zelo vesela in hvaležna. Prireditve se nismo udeležili, smo pa našli čas za ogled razstave v popoldanskem času. Pri ogledu različnih risbic je bilo zaznati, kako otroci z likovnimi sredstvi, tehnikami, materiali in orodji, še bolj pa z aktivno uporabo likovnih izrazil (črte, barve, prostornine…), ostrijo svoje čute in domišljijsko ustvarjalnost.

Razstava je krasila Koroško galerijo likovnih umetnosti Slovenj Gradec do 8. 3. 2020, zdaj pa se bo kmalu podala na pot po Sloveniji in tujini. V pripravi so že gostovanja v Ljubljani, Sežani, Stični in še marsikje. Pot razstave tekom celega leta lahko spremljate na njihovi spletni strani.

zapisala: Anica Kajba
foto: Maja Strašek se

(Skupno 251 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost