Skoči na glavno vsebino
+386 3 818 33 20 - Vrtec Podčetrtek, Trška cesta 66, 3254 Podčetrtek os-podcetrtek@guest.arnes.si

Žogica ( Mira Voglar)
Hopla, hopla sem in tja
skače moja žogica.
Žogica marogica glej,
da mi ne boš ušla.

Igra in raziskovanje z različnimi žogami je za otroke zelo priljubljena oblika gibanja, ob tem pa tudi oblika druženja. Če pri roki nimamo prave žoge, lahko uporabimo tudi preprosto narejene žoge: iz pene, blaga, papirja …
Poznamo veliko različnih dejavnosti, ki jih lahko izvajamo s svojimi otroki, le nekaj predlogov pa lahko uporabite tudi doma, ob uporabi in pripravi še nekaj sredstev, s katerimi popestrimo in nadgradimo igro z žogami.
Otrok vstavlja skozi luknje različne oblike žog z uporabo škatle.

Poiščemo odpadno škatlo ali karton, jo zalepimo, izrežemo luknje in po željo okrasimo ali pobarvamo. Otroci žogice vstavljajo skozi izrezane luknje po želji ali pa jim pri tem še nagradimo dejavnost tako, da so luknje lahko različnih barv, pri čemer otroci vstavljajo žogice glede na barvo , lahko so pa luknje tudi različnih velikosti, v kolikor imate različne velikosti žog in vstavljajo le-te glede na velikost.

Lahko pa otroci žoge le mečejo v okrašeno škatlo, ki predstavlja koš in s tem razvijajo natančnost zadevanja.

V kolikor pa nimate doma škatle, žogic pa veliko, lahko uporabite za dejavnost 2 večji posodi in zajemalko ali kakšno večjo žlico. Posode postavite narazen v razdalji 2-3 metrov. V eni posodi naj bodo žogice, druga posoda pa naj bo prazna. Otroci s pomočjo zajemalke prinesejo do prazne posode vse žogice iz posode polne žogic. V posodo lahko nalijte tudi vodo, da bodo žoge plavale na površju in bo otrok tako lažje zajel žogo z zajemalko (z luknjami).

Pripravila: Mateja Mraz

Viri: https://enfant.living.jp/handmade_recipe/omocha/530412/2/, https://www.pinterest.com/pin/51298883244346091/ , https://www.pinterest.com/pin/51298883244346089/, https://bit.ly/38XPYHg 

 

 

 

(Skupno 798 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost