Skoči na glavno vsebino
+386 3 818 33 20 - Vrtec Podčetrtek, Trška cesta 66, 3254 Podčetrtek os-podcetrtek@guest.arnes.si

Izkoristite lepo vreme in preživite čas z otrokom na prostem, če je to le mogoče.

TARČA: S kredo narišemo tarčo in vanjo vpišemo točke – manjši otroci imajo lahko točke od 1 do 5 ali pa narisane pike. Označimo mesto metanja – črto. Otroci mečejo kamenček in si pišejo točke (starejši otroci števila, mlajši pike). Zmaga tisti, ki ima več točk/pik.

OVIRE Z VRVMI: Kadar na dvorišču nimamo naravnih ovir – dreves, je treba vrvi navezati na kljuke, stole, mize, trampolin… vsekakor na nekaj težjega, da pri dotiku vrvi stvar ne pade. Ko je mrežast labirint pripravljen, je čas za spretne noge in roke, da plezajo iz enega konca na drugega. Če so otroci dovolj stari, lahko igro otežite tako, da se vrvi pri prehodu ne smejo dotakniti.

GUMITVIST: Igro se lahko igramo vsi, lahko pa se igra otrok sam. Gumitvist lahko »držita« stola, koš za smeti…

RISTANC: Na tla narišemo kvadrate. Narišemo lahko s kredo, koščkom opeke, narišemo pa lahko tudi s palčko v pesek, kot smo to nekoč počeli mi.
V označena polja vpišemo številke,poiščemo kamenček ali vejico, vržemo ga v prvi narisani kvadrat, nato skačemo po kvadratih. V enojno polje je potrebno skočiti z eno nogo, v dvojno pa z obema nogama hkrati. Pri obratu se moramo obrniti s skokom. Pravilo narekuje, da ne smemo prav nikoli skočiti na črto. Vmes moramo pobrati kamenček. Če nam kamenčka ne uspe vreči v pravi kvadrat ali če med skakanjem pademo ali v enojnem kvadratu stopimo na tla tudi z drugo nogo, je na vrsti drugi igralec.

VIRI: http://www.civcav.si/10-idej-za-poletne-otroske-igre/, https://igre.eu/igre-na-prostem/10-najboljsih-otroskih-iger-na-prostem;https://citymagazine.si/clanek/otroske-igre-na-prostem-ki-smo-se-jih-igrali-kot-otroci/, http://mojamanija.blogspot.com/2015/11/gumitvist.html

 

(Skupno 1.005 obiskov, današnjih obiskov 2)
Dostopnost