Skoči na glavno vsebino
+386 3 818 33 20 - Vrtec Podčetrtek, Trška cesta 66, 3254 Podčetrtek os-podcetrtek@guest.arnes.si

V petek, 6. maja 2022, smo v Vrtcu Podčetrtek imeli prav poseben dogodek z dobrodelno noto. Težko slabovidnemu dečku Jakobu je bila podarjena prenosna elektronska lupa s kamero, ki mu bo olajšala nadaljnje šolanje in nabiranje novih znanj.

Prenosno elektronsko lupo sta dečku predala predsednik Lions kluba Rogaška Slatina gospod Bojan Pirš in gospod dr. Tihomir Ratkajec, saj je društvo Lions klub Rogaška Slatina v celoti omogočilo nakup prenosne elektronske lupe v vrednosti 1.395 €.

Deček bo lupo uporabljal pri vsakodnevnih obveznostih v šoli, saj bo v prihodnjem šolskem letu prestopil prag prvega razreda. Lupa mu bo pripomogla k napredku na vseh področjih njegovega razvoja. Svoj nov pripomoček je ponosno pokazal prisotnim. Pri uporabi lupe je že zelo spreten, v kratkem času je osvojil osnovne nastavitve. Lupa omogoča različen kontrast ozadja in črk, povečavo teh črk in pri branju in učenju, kasneje pa mu bo tudi v pomoč pri pisanju in reševanju nalog.

Jakob, starši in strokovni delavci se iskreno zahvaljujemo srčnim donatorjem Lions klubu Rogaška Slatina za ves posluh, pomoč in solidarnost. Skupaj z dečkom se veselimo novih izzivov, ki jih bomo s pomočjo te prenosne elektronske lupe lažje premagovali.

Posebna zahvala gre tudi gospodu Dušanu Jankoviću iz podjetja Diopta v Ljubljani, ki je glede na dečkovo diagnozo priporočil zanj najbolj primerno in uporabno prenosno elektronsko lupo.

(Skupno 186 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost