Skoči na glavno vsebino
+386 3 818 33 20 - Vrtec Podčetrtek, Trška cesta 66, 3254 Podčetrtek os-podcetrtek@guest.arnes.si

Dandanes so naši otroci pogosto vključeni v igro z  igračami, ki se uporabljajo na določen način in jih spremljajo razni zvočni ter vizualni učinki, kar velikokrat zavira otroško domišljijo in omejuje otroško igro. Z namenom krepitve otroške domišljije smo začetek leta v našem vrtcu začeli nekoliko drugače, saj smo ga obeležili kot mesec brez igrač. Poudarek je bil na uporabi nestrukturiranih materialov, naravnih elementov ter raznovrstnih dejavnostih, ki so spodbujale razvoj otrok skozi igro, ustvarjalnost in gibanje.

Otroci so ob raznolikih dejavnostih in raziskovanju naravnih materialov kot so storži, kamni, vejice ter drugega prinesenega materiala razvijali spretnosti in zaznavali različne teksture, oblike ter barve. Naravni elementi, tulci, škatle, lončki so postali gradniki, ob sestavljanju katerih so otroci lahko izražali svojo domišljijo. Škatla, ki je bila sprva opeka, je čez nekaj trenutkov postal boben.

Vsakodnevno smo se trudili vključevati aktivnosti na prostem, kjer so otroci imeli možnost proste igre, možnost reševanja gibalnih izzivov, ki jih ponuja naravno okolje ter ob tem razvijati motorične in koordinacijske spretnosti. Mesec januar nas je razveselil z belo snežno odejo, ki smo jo izkoristili za uživanje v zimskih radostih – sankanje, oblikovanje sneženega moža, ustvarjanje sledi v snegu, kar je še dodatno obogatilo izkušnje otrok in prineslo veselje ter zadovoljstvo na naše obraze.

Ob koncu meseca brez igrač Vas vabimo, da si ogledate razstavljene izdelke otrok, ki so nastali iz raznolikih materialov in k ogledu utrinkov na spletni strani vrtca.

Vsi otroci in strokovni delavci bi se Vam radi zahvalili, dragi starši, za podporo in skrbno prinašanje raznolikega materiala,

ob uporabi katerega smo krepili našo in otroško domišljijo ter pokazali,

na koliko različnih načinov lahko uporabimo en predmet.

 

Zapisala: Janja KIDRIČ, dipl. vzg.

Fotografije: strokovne delavke vrtca

(Skupno 148 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost