Skoči na glavno vsebino
+386 3 818 33 20 - Vrtec Podčetrtek, Trška cesta 66, 3254 Podčetrtek os-podcetrtek@guest.arnes.si

MNOŽIČNI TEK V VRTCU PODČETRTEK

 

V vrtcu Podčetrtek dajemo gibanju velik pomen, zato se vsako leto pridružimo vseslovenski akciji »Množični tek«. V letošnjem šolskem letu se je tek odvijal v torek, 26. 9. 2023, v katerem je sodelovalo 160 otrok iz vrtca Podčetrtek z oddelki v Pristavi pri Mestinju. Pod okriljem Atletske zveze Slovenije in sloganom »ZAČNI MLAD, TEKMUJ POŠTENO« so se otroci preizkusili v teku na 100m, kar je tudi uradna atletska disciplina.

Že teden pred tekom smo izdelovali transparente, urejali trase za tek in se v vsej otroški domišljiji pripravljali na množično akcijo. Pričakovanje se je iz dneva v dan stopnjevalo, vrhunec pa je pričarala maskota Levček, katera je otroke presenetila na teku. Da je bilo navdušenje še večje je maskota pred tekom otroke razgibala skozi otroško glasbo ter spodbujala prav vsak njihov korak. Pisk piščalke in glasno navijanje, ki sta naznanila pričetek teka, sta privabila tudi mimoidoče gledalce. Kombinacija hitrih nog, spodbudnih besed, navihane maskote, dobre glasbe, sončnega vremena in nasmejanih lic je ta dan spremenila v res nekaj posebnega. Zmagoslavje teka smo strnili z zasluženimi priznanji ter se v duhu navdušenja poslovili od maskote.

Ob tem bi se radi zahvalili Termam Olimia za izposojo maskote Levček, katera bo še nekaj časa ostala v spominih otrok. Posebna zahvala gre tudi gospe Pavliki Medvešček, ki nam je omogočila uporabo travnika v Podčetrtku za izvedbo množičnega teka. Seveda pa gre zahvala tudi vsem sodelavcem, kateri smo s skupnimi močmi pričarali pravo tekaško vzdušje.

 

Prispevek pripravila: Meta Hostnik, mag. prof. pred. vzg. 

Foto: Urška Sovinc

(Skupno 180 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost