Skoči na glavno vsebino
+386 3 818 33 20 - Vrtec Podčetrtek, Trška cesta 66, 3254 Podčetrtek os-podcetrtek@guest.arnes.si

Spoštovani starši.

Zahvaljujem se vam za strpnost in razumevanje v dani situaciji.
Obveščamo vas, da je Vlada Republike Slovenije včeraj sprejela odločitev o podaljšanju ukrepov za zajezitev in obvladovanje epidemije COVID – 19 (okrožnica MIZŠ 6030-1/2021/4)  in velja do vključno 18. januarja 2021. Prijave za otroke tako pobiramo za obdobje od 11. 1. do 18. 1. 2021.

Vrtec Podčetrtek bo tudi v prihodnem tednu izvajal program v zmanjšanem obsegu, ki zagotavlja nujno varstvo za otroke.

Po sklepu Občine Podčetrtek o določitvi izjem od zaprtja vrtcev bomo nujno varstvo izvajali v oddelkih v Podčetrtku.

Do nujnega varstva otrok so upravičeni starši, ki delajo pri delodajalcih, ki opravljajo dela, ki so pomembna za delovanje družbe in države in jim delodajalec v času zaprtja vrtcev zaradi začasne prepovedi zbiranja ljudi v zavodih s področja vzgoje in izobraževanja, ne more omogočiti dela na daljavo.

Za uveljavljanje pravic do nujnega varstva morata oba starša oziroma starši samohranilci vrtcu predložiti potrdilo delodajalca o upravičenosti do nujnega varstva otrok ter podpisano izjavo, da je otrok zdrav in da v obdobju zadnjih 10 dni ni bil v stiku z okuženimi osebami.

Po priporočilih NIJZ v vrtec pripeljite le otroke, ki so brez znakov okužbe dihal (nahod, kihanje, kašljanje, bolečine v žrelu, povišana temperatura, izguba/sprememba vonja ali okusa…). Prav tako naj v vrtec ne prihajajo, če živijo z osebo, ki ima simptome oz. znake, ki so pripisljivi bolezni COVID -19, ali če živijo z osebo, ki je v izolaciji zaradi bolezni COVID -19.

Izpolnjeno prijavnico za nujno varstvo, pošljite na e-mail urska.sovinc@os-podcetrtek.si   do petka, 8. 1. 2021, do 17. ure. V primeru, da otrok zboli ali nujnega varstva več ne potrebujete, prosimo da nam to javite.

S skupnimi močmi bomo zmogli  premagati epidemijo, zato poskrbimo, da bomo v vrtec stopali zdravi in upoštevali vsa zdravstvena priporočila.

(Skupno 114 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost