Skoči na glavno vsebino
+386 3 818 33 20 - Vrtec Podčetrtek, Trška cesta 66, 3254 Podčetrtek os-podcetrtek@guest.arnes.si

Spoštovani starši.

Z dnem 19. 1. 2022 se skladno z Odlokom o spremembi in dopolnitvah Odloka o izjemah od karantene na domu po visoko tveganem stiku s povzročiteljem nalezljive bolezni COVID-19 (Ur.l.RS, št. 8/22) spreminjajo pravila o karantenah.

Otroci, ki so bolni ali okuženi, ostanejo doma. V primeru, da je vašemu otroku dodeljena karantena na povezavi https://e-uprava.gov.si/podrocja/sociala-zdravje-smrt/zdravje/potrdilo-o-karanteni.html  izpolnite obrazec za pridobitev potrdila o karanteni za vašega otroka. NIJZ vam bo potrdilo poslalo na vaš elektronski naslov. Potrdilo o karanteni oz. izolaciji otroka pošljite v računovodstvo ospodcetrtek.racun@guest.arnes.si, tako boste oproščeni plačila vrtca v času karantene oz. izolacije.

Prosimo, da redno sporočate vzrok odsotnosti vašega otroka.

V primeru, da je prišlo do visokorizičnega stika v vrtcu lahko otrok še naprej obiskuje vrtec,  a le do 30% obolevnosti v posameznem oddelku v obdobju 14-tih dni. Starši boste po elektronski pošti obveščeni o potrjenem primer okužbe s SARS-CoV-2 v oddelku vašega otroka. V primeru, da bo zbolelo večje število otrok, bomo oddelek napotili v karanteno. Skladno z Navodili NIJZ se staršem priporoča, da v primeru, ko je v oddelku vrtca potrjen primer okužbe s SARS CoV-2, otroci pa niso napoteni v karanteno na domu, da otroke doma testirajo vsak dan v obdobju potencialne karantene.

Odlok prinaša izjemo od napotitve v karanteno za zaposlene na področju vzgoje in izobraževanja.  Ob visoko tveganem stiku se zaposlenega ne napoti v karanteno, temveč se mora ta oseba v obdobju 7 dni od visoko tveganega stika s povzročiteljem Covid-19 vsakodnevno samotestirati na delovnem mestu in uporabljati zaščitno masko FFP2.

Zaradi trenutnih razmer smo že do sedaj bili primorani dnevno spreminjati kadrovsko sestavo in organizirati urnike dela tako, da so lahko bili odprti vsi oddelki. Tudi v bodoče vas prosimo za strpnost in razumevanje.

V veljavi ostaja obveznost nošenja zaščitne maske v prostorih vrtca, vzdrževanje varnostne razdalje in razkuževanje rok.

Zahvaljujemo se vam za razumevanje in vam želimo vse dobro.

 

(Skupno 221 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost