Skoči na glavno vsebino
+386 3 818 33 20 - Vrtec Podčetrtek, Trška cesta 66, 3254 Podčetrtek os-podcetrtek@guest.arnes.si

Spoštovani starši.

Vlada RS je s sklepom št. 18100-22/2021/1 z dne 29. 4. 2020 sprejela Okvirni načrt sproščanja omejitvenih ukrepov, s katerim od 18. 5. 2020 dalje postopoma odpravlja omejitve na področju šolstva in predšolske vzgoje.

Zaradi organizacije dela moramo od vas pridobiti podatke o številu otrok, ki jih boste z 18. 5. 2020 vključili v vrtec. Prosim, da izpolnite prijavnico za vključitev otroka v vrtec, ter jo pošljite vzgojiteljici vašega otroka ne elektronski naslov najkasneje do torka, 12. 5. 2020, do 12. ure. Elektronske naslove vzgojiteljic najdete tukaj.

NIJZ priporoča, da je lahko v oddelkih 1. starostnega obdobja (1-3 leta) 8 otrok in v oddelkih 2. starostnega obdobja (3-6 let) 10 otrok. Skupine bodo oblikovane na podlagi prijav staršev. Prosim, da v prijavnico vpišete čas prihoda in odhoda otroka, da bomo lahko oblikovali stalne skupine in s tem upoštevali varnostne ukrepe.

Razširjeni strokovni kolegij (RSK) za pediatrijo je opredelil zdravstvene omejitve za otroke za vrnitev v vrtec ob ponovnem odprtju . V primeru, da je v družini, v istem gospodinjstvu drug otrok, mladostnik ali odrasla oseba, ki ima zdravstvene omejitve, otroku odsvetujemo vrnitev v vrtec. Starši naj se posvetujejo z izbranim osebnim zdravnikom – specialistom pediatrije oz. izbranim osebnim zdravnikom – specialistom splošne oz. družinske medicine.

V ponedeljek, 18. 5. 2020, morate ob prihodu otroka v vrtec prinesti podpisano izjavo Izjava staršev pred vstopom otroka v vrtec ob sproščanju ukrepov za zajezitev širjenja COVID-19, ter jo oddati strokovnemu delavcu. Vključitev otroka v vrtec bo možna, ob pogojih, da je otrok popolnoma zdrav, ter da ste izjavo oddali. Starši, ki boste s tem dnem vključili otroka boste dolžni plačevati vrtec.

O vseh ostalih informacijah vas bomo obvestili v prihodnjih dneh.

 

Lepo vas pozdravljam in se zahvaljujem za sodelovanje.

Urška Sovinc, pomočnica ravnateljice za vrtec

 

(Skupno 718 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost