Skoči na glavno vsebino
+386 3 818 33 20 - Vrtec Podčetrtek, Trška cesta 66, 3254 Podčetrtek os-podcetrtek@guest.arnes.si

V torek, 21. junija 2022, se je v OŠ Podčetrtek odvil prav poseben dogodek z dobrodelno noto, saj smo v last prejeli prenosno elektronsko lupo za delo s težko slabovidnim učencem, ki bo s 1. septembrom pričel obiskovati prvi razred naše šole.

Prenosno elektronsko lupo sta ravnateljici gospe Sonji Švajger predala predsednik Lions kluba Rogaška Slatina gospod Bojan Pirš in gospod dr. Tihomir Ratkajec, saj je društvo Lions klub Rogaška Slatina v celoti omogočilo nakup prenosne elektronske lupe v vrednosti 1.395 €.

Spomnimo, da je Lions klub Rogaška Slatina v začetku meseca maja 2022, dečku Jakobu, ki obiskuje naš vrtec, že podaril popolnoma enako prenosno elektronsko lupo za rabo v domačem okolju.

Ker gre za elektronski pripomoček, ki ga bo deček za delo ves čas potreboval v šoli in doma, bi mu vsakodnevno prinašanje v šolo in nazaj domov pomenilo dodatno breme. Elektronska lupa bo tako manj izpostavljena morebitnim poškodbam pri prenosu v šolski torbi, kar bo vsekakor tudi podaljšalo življenjsko dobo elektronskega pripomočka.

Deček bo lupo uporabljal pri vsakodnevnih obveznostih v šoli. Lupa mu bo pripomogla k napredku na vseh področjih njegovega razvoja. Pri uporabi lupe je že zelo spreten, v kratkem času je osvojil osnovne nastavitve. Lupa omogoča različen kontrast ozadja in črk, povečavo teh črk in pri branju in učenju, kasneje pa mu bo tudi v pomoč pri pisanju in reševanju nalog.

Celoten kolektiv Vrtca Podčetrtek, starši in Jakob se iskreno zahvaljujemo srčnim donatorjem Lions klubu Rogaška Slatina za ves posluh, pomoč in solidarnost. Skupaj z dečkom se veselimo novih izzivov, ki jih bomo s pomočjo te prenosne elektronske lupe lažje premagovali.

(Skupno 81 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost