Skoči na glavno vsebino
+386 3 818 33 20 - Vrtec Podčetrtek, Trška cesta 66, 3254 Podčetrtek os-podcetrtek@guest.arnes.si

PRIJAZNI DECEMBER V VRTCU PODČETRTEK

December je čas, ko v vrtcu Podčetrtek pripravimo praznične dogodke in vsakodnevna presenečenja za otroke. Še posebej smo se v tem prijaznem mesecu poskušali dotakniti drug drugega s prijaznostjo in medsebojno pomočjo.

Čarobnost meseca smo pričeli s prižigom luči na novoletnih jelkah ter s pisanimi okraski iz naravnih materialov, ki se v vsej svoji otroški domišljiji bohotijo na glavnih vhodih vrtcev. Kaj kmalu  je iz oddelkov zadišalo po prazničnih piškotih in parkeljcih, katere so otroci s spretnimi rokami in veliko vnemo izdelovali skupaj s strokovnimi delavci, kuharji vrtca ter z gospo iz društva kmetic Ajda. Da so se piškoti kar topili v ustih, so otroci v določenih oddelkih poskrbeli tudi za praznično čajanko.

Mesec december ne bi bil prazničen, če ne bi bilo glasbe, plesa in rajanja ob harmoniki, za katerega je poskrbel g. župan Peter Misja s svojim obiskom. S spretnimi prsti nam je zaigral in zapel nekaj otroških skladb, ob katerih smo vsi skupaj zarajali in zapeli. Posebno navdušenje  je na otroških licih pričaral prihod dedka Mraza, ki ni prišel sam, s sabo je namreč pripeljal tudi nagajivega škrata. Otroci so v dar prejeli vsak svoje darilo ter obljubili, da bodo še naprej prijazni eden do drugega. Tekom meseca so nas obiskali tudi dijaki iz GCC, ki so nam priredili pravo gledališko predstavo z naslovom Špeline dogodivščine. Da  vrtec sodeluje tudi z drugimi skupnosti je ena izmed skupin dokazala z obiskom Doma starejšim občanov Podčetrtek in bencinskega servisa Petrol ter jih razveselila s svojo prisotnostjo in podarjenimi voščilnicami. Spomnili smo se seveda tudi na naše najbližje, za katere je vsak oddelek pripravil skupno voščilnico z lepimi voščili na oglasni deski. Povezanost med oddelki in otroki samimi smo okrepili s skupnim dopoldanskim druženjem vseh oddelkov, s skupnim sodelovanjem na dobrodelnem koncertu pa smo znova dokazali enotnost vrtca in šole Podčetrtek.

Čarobnost meseca smo strnili s prav posebnim slavnostnim kosilom in obiskom knjižničarke v Pristavi pri Mestinju, ki je otroke popeljala v pravljični svet s pravljico z naslovom Božiček reši božič. In kako boste praznike praznovali vi?

Želimo vam lepe božične praznike in vse dobro v prihajajočem letu!

Prispevek pripravile vzgojiteljice: Meta Hostnik, Darja Kokot in Mirjam Kampuš

 

 

(Skupno 264 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost