Skoči na glavno vsebino
+386 3 818 33 20 - Vrtec Podčetrtek, Trška cesta 66, 3254 Podčetrtek os-podcetrtek@guest.arnes.si

Punčka iz cunj je UNICEF-ov projekt, ki ga v Sloveniji izvajajo že od leta 2003. Namen projekta je zbiranje sredstev za cepljenje otrok v državah v razvoju proti šestim nalezljivim otroškim boleznim. Naš vrtec je tudi letos sodeloval v tem projektu in prispeval svoj del k boljšemu življenju otrok po svetu.

V oddelku 6 in 8 so otroci najprej poslušali pravljico o šivilji Tinki, nato pa so se še sami (s pomočjo vzgojiteljic) lotili izdelovanja punčke iz cunj. Zaradi ukrepov za zajezitev epidemije korona virusa, je letos projekt potekal nekoliko drugače. Punčka ni mogla potovati k družinam otrok, zato so se otroci doma s starši pogovorili o punčki in ji narisali risbico, kamor so dopisali lepe želje zanjo, kasneje pa smo si v vrtcu s temi risbami naredili razstavo.

Punčka Tinka v oddelku 6 in punčka Ava v oddelku 8 sta se imeli vseeno zelo lepo, saj sta bili ves čas z nami v vrtcu, nas spremljali na sprehodih, z nami prebirali pravljice, nas opazovali pri kosilu in se z nami seveda tudi igrali. Ob koncu projekta pa smo ji skupaj našli posvojitelja. V oddelku 6 je bil to deček Mark, v oddelku 8 pa deček David. Punčkama smo zaželeli lepo življenje pri novih družinah in upajmo, da nas bosta prišli še kaj pozdravit. Staršem se zahvaljujemo za podporo in darove, ki smo jih že posredovali na UNICEF.

Pripravila: Urška Čakš

(Skupno 281 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost