Skoči na glavno vsebino
+386 3 818 33 20 - Vrtec Podčetrtek, Trška cesta 66, 3254 Podčetrtek os-podcetrtek@guest.arnes.si

Pustni čas je v vrtec Podčetrtek prinesel veliko nasmejanih lic. V pustnem tednu so po oddelkih potekale razne pustne dejavnosti. Strokovne delavke so skozi različne aktivnosti motivirale otroke, da so: izdelali pustno dekoracijo v igralnicah, v garderobah, izdelovali pustne maske, obiskal nas je tudi  kurent, prepevali smo razne pustne pesmi.

Vrtec Podčetrtek, je v ponedeljek, 4. 3. 2019 obiskal kurent, z imenom Tomi. Najprej je obiskal naše najmlajše (7. in 6. oddelek), ki so se zbrali v 7. oddelku. Nato pa še ostale otroke, ki so se zbrali skupaj v 5. in 4. oddelku. Kurent je povedal ter pokazal kaj nosi na sebi, iz česa je kožuh ter se pred otroci oblekel. Otroci so lahko potipali njegov kožuh, masko … Nadel si je še zvonce ter masko in poskočil, da so zvonci glasno zazvonili. Najpogumnejši otroci pa so se lahko s kurentom fotografirali, seveda pa smo naredili tudi skupne fotografije. Otroci so kurentu podarili poslikan robec, ki si ga je zavezal na ježevko. Po obisku kurenta so se starejši oddelki vrtca odpravili v glasbeno učilnico, k gospe Mihaeli Pihler, ki jim je prepela in zaigrala melodijo pesmi »Kurent« (Zvezdana Majhen).

Na pustni torek, 5. 3. 2019 so se otroci spremenili v razne pustne šeme, kot so živali, risani junaki, delavce in še in še. Najprej smo se v času zajtrka posladkali s  pustnimi krofi, nato pa so po oddelkih sledila pustna rajanja. Pustne šeme so se odpravile tudi v pustno povorko in se sprehodile po kraju Podčetrtek. In tako je pustni čas v vrtcu Podčetrtek z razigranostjo pregnal zimo in priklical sončno pomlad.

Foto: Mojca Plemenitaš, Polonca Šeligo, Mirjam Kampuš, Katja Lipošek, Sanja Kladnik

(Skupno 356 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost