Skoči na glavno vsebino
+386 3 818 33 20 - Vrtec Podčetrtek, Trška cesta 66, 3254 Podčetrtek os-podcetrtek@guest.arnes.si

V okviru tedna otroka, katerega tema je bila “Odgovor je pogovor”, smo v vrtcu Podčetrtek, v skladu s priporočili NIJZ-ja, izvedli kar nekaj otrokom zanimivih dejavnosti.
Na terasi vrtca so otroci starejših skupin, skupaj z vzgojiteljicami, izdelali čutno pot, katero so z veseljem preizkusili tudi otroci mlajših skupin, prav tako so svoje čutnice na stopalih po hoji skozi čutno pot prebudili tudi otroci oddelkov v Pristavi pri Mestinju. Bivali smo v gozdu, nabirali kostanj, ustvarjali v jesenskih delavnicah, predvsem pa smo se veliko pogovarjali.
Imeli smo tudi nekaj obiskov.
Obiskali so nas policist, g. Marko Krč iz policijske postaje Šmarje pri Jelšah in gasilca PGD Imeno, g. Benjamin Alegro in g. Ivan Kolar, ter skupina gasilcev PGD Pristava pri Mestinju. Predstavili so svoje delo, delovno opremo, otroci pa so bili najbolj navdušeni, ko so prižgali lučke na vozilih in vklopili sireno ter si ogledali intervencijo gašenja požara. Otroke oddelkov v Pristavi pri Mestinju pa je poleg tega navdušenja še bolj prevzel ogled praktične izvedbe intervencije gašenja požara v leseni brunarici na parkirišču in otroška zabava v »penastem oblaku« gasilne pene.
V tednu otroka nas je po skupinah obiskala tudi šolska knjižničarka, ga Mara Hunski, ki nam je predstavila različne pravljice – Anček podganček, O miški ki je zbirala pogum, ter Moja babica je pripovedovala.
Vsem obiskovalce se lepo zahvaljujemo za sodelovanje in komaj čakamo, da nas ob kakšni priložnosti še obiščejo.

Besedilo: Polona Šeligo in Sanja Kladnik
Foto: Strokovne delavke vrtca

(Skupno 443 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost