Skoči na glavno vsebino
+386 3 818 33 20 - Vrtec Podčetrtek, Trška cesta 66, 3254 Podčetrtek os-podcetrtek@guest.arnes.si

V petek, 18.11.2022, smo v našem vrtcu obeležili dan slovenske hrane in izvedli tradicionalni slovenski zajtrk, ki vključuje kruh, maslo, med, mleko in jabolko.
Pobudnik projekta je čebelarska zveza Slovenije, s poudarkom na lokalno pridelani hrani slovenskega porekla. Tako otroci spoznajo pomen kmetijstva, živilske industrije, čebelarstva in varovanja okolja, sam projekt pa spodbuja, da po lokalnih živilih posežemo tekom celega leta in jih kupujemo tudi na najbližji kmetiji ali zadrugi.
Osrednja tema, ki smo jo tokrat posebej izpostavili, je mleko in mlečni izdelki. K temu spodbujamo tudi z letošnjim sloganom »Zajtrk z mlekom – super dan!«
Otroke so obiskali tudi čebelarji: v Podčetrtku sta bila to Maks Bunšek in Žan Ilek, v Pristavi pri Mestinju pa Jože Počivavšek, medtem ko je Jože Kostanjšek obiskal učence tamkajšnje podružnične osnovne šole.
Čebelarji so otroke seznanili z življenjem in delom čebel, otroci 5. in 10. oddelka pa so jim pripravili tudi kratek nastop ter tako popestrili celotno dogajanje.

 

Besedilo: Violeta Ilić
Fotografije: strokovne delavke vrtca

(Skupno 198 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost