Skoči na glavno vsebino
+386 3 818 33 20 - Vrtec Podčetrtek, Trška cesta 66, 3254 Podčetrtek os-podcetrtek@guest.arnes.si

Tudi letos smo na tretji petek v novembru, 20.11.2020, obeležili dan slovenske hrane. Izvedli smo dejavnosti projekta Tradicionalni slovenski zajtrk, ki je letos na pobudo Čebelarske zveze Slovenije potekal pod sloganom »Zajtrk z medom – super dan!«. Njegova izvedba je bila zaradi epidemije COVID-19 malo drugačna, potekala je v bolj skromni obliki kot sicer.
Tradicionalni slovenski zajtrk je sestavljen  iz mleka, masla, kruha, medu in jabolk, poudarek pa je na hrani iz lokalnega okolja. »Hrana, ki je bila pridelana in pripravljena v bližini, je bolj sveža, bolj hranljiva, polnejšega okusa in brez dodatkov za daljše skladiščenje in poudarjanje okusa,« pojasnjujejo na Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.
Namen projekta je izobraževati otroke o temah kot so zdrav način prehranjevanja, pomen čebel, čebelarstva in lokalne pridelave hrane, varstvo in skrb za okolje ter vzgoja in izobraževanje za trajnostni razvoj.
Z otroki, vključenimi v nujno varstvo, smo tako že ves teden pridno ustvarjali na temo čebelic: narisali smo risbice, izdelovali čebelice, zapeli pesem Čebelar, se zavrteli ob ritmih plesne igre Čebelice, prisluhnili čebelarski himni, spoznali življenje čebel in delo čebelarja (slikovno gradivo, videoposnetki) ter zdravo prehrano.

Foto: strokovne delavke vrtca

(Skupno 257 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost