Skoči na glavno vsebino
+386 3 818 33 20 - Vrtec Podčetrtek, Trška cesta 66, 3254 Podčetrtek os-podcetrtek@guest.arnes.si

Mesec december je v našem vrtcu prav poseben in čaroben.  To je mesec, ko vsak v sebi najde otroka in se vsi veselimo drobnih presenečenj.

Veseli december smo pričeli s postavitvijo  novoletnih jelkah, prižigom lučk in izdelavo okraskov iz odpadnega materiala, ki so pozdravile starše in otroke ob prihodu v vrtec.   Za prijetno praznično vzdušje ob zvokih harmonike je poskrbel gospod župan Peter Misja.  Zaigral in zapel nam je nekaj otroških pesmi  ob katerih smo vsi skupaj zapeli in zarajali. Otroci so se najbolj razveselili prihoda dedka Mraza, ki pa je tudi letos s sabo pripeljal prijazne škrate, ki so mu pomagali razdeliti darila otrokom.  Seveda skupna fotografija z dedkom Mrazom in škrati v vsakem oddelku ni smela manjkati.  Ta jim je ob odhodu obljubil, da jih bo obiskal tudi drugo leto. Obiskali so nas tudi dijaki Gimnazije Celje Center, ki  so nam pripravili gledališko predstavo z naslovom  Sneg iz vesolja.

Vrtec sodeluje tudi z drugimi skupnostmi, zato smo tudi v decembru obiskali dom upokojencev v Podčetrtku, kateri so se našega obiska zelo razveselili. Otroci so sodelovali tudi na novoletnem srečanju upokojencev iz vrtca in Osnovne šole Podčetrtek ter na srečanju upokojencev z županom. Oddelke v Pristavi pri Mestinju je obiskala dudi gospa knjižničarka, ki je otrokom prebrala praznično pravljico.

Otroci prvega starostnega obdobja v  Podčetrtku so skupaj s strokovnimi delavci ter članicami Društva kmetic Ajda pripravili medenjake.  Otroci so uživali v odtiskovanju z modelčki, nato pa z veseljem preizkusili piškote, ki so bili še posebej slastni.

Otroci in zaposleni smo sodelovali tudi na dobrodelnem koncertu, ki je potekal v telovadnici osnovne šole. Otroci so koncert popestrili s svojim nastopom, pobarvali pa so tudi kamenčke za lep dan za obiskovalce.  Zaposleni so sodelovali na tržnici, pri peki palačink in pri sprejemu gostov, kjer smo zbirali prostovoljne prispevke.

Pozabili pa nismo na naše najbližje. Zanje je vsak oddelek pripravil skupno voščilnico z voščili na oglasni deski oddelka.  Praznični mesec smo zaključili s slavnostnim kosilom, kjer smo zaposleni z otroci poskrbeli za praznični pogrinjek.

 

Prispevek pripravila: Barbara Guzej, dipl. vzg.

(Skupno 171 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost