Skoči na glavno vsebino
+386 3 818 33 20 - Vrtec Podčetrtek, Trška cesta 66, 3254 Podčetrtek os-podcetrtek@guest.arnes.si

VRTEC PODČETRTEK – PREJEMNIK NAGRADE ZA KOLEKTIV Z »NAJVEČ ENERGIJE« NA MNOŽIČNEM TEKU

V vrtcu Podčetrtek z oddelki v Podčetrtku in oddelki v Pristavi pri Mestinju dajemo gibanju velik pomen, zato se vsako leto pridružimo vseslovenski akciji »Množični tek«. V letošnjem šolskem letu se je tek odvijal v torek, 26. 9. 2023, v katerem je sodelovalo 160 otrok iz vrtca Podčetrtek. Pod okriljem Atletske zveze Slovenije in sloganom »ZAČNI MLAD, TEKMUJ POŠTENO« so se otroci preizkusili v teku na 100m, kar je tudi uradna atletska disciplina.

V letošnjem letu je v sklopu vseslovenske množične akcije prvič potekala tudi nagradna igra, katero podarja vodilna elektroenergetska skupina v Sloveniji – Skupina GEN. Atletska zveza Slovenije je za zmagovalca na množičnem teku izbrala vrtec Podčetrtek, saj je ocenila da je kolektiv v izvedbo množičnega teka vložil največ energije. Skupina Gen tako celotnemu kolektivu podarja brezplačni avtobusni prevoz v interaktivni multimedijski center Svet energije ter kopanje v Termah Čatež.

Ob tem bi se radi ponovno zahvalili Termam Olimia za izposojo maskote Levček, katera bo še nekaj časa ostala v spominih otrok ter gospe Pavliki Medvešček, ki nam je omogočila uporabo travnika v Podčetrtku za izvedbo množičnega teka. Zahvala gre tudi vsem sodelavcem, kateri smo s skupnimi močmi pričarali pravo tekaško vzdušje. Še posebej pa bi se na tem mestu radi zahvalili Atletski zvezi Slovenije, katera je opazila naš trud in energijo ter Skupini Gen za podarjeno čudovito nagrado.

 

Prispevek pripravila: koordinatorica množičnega teka mag. prof. pred. vzg. Meta Hostnik

Foto: Urška Sovinc

(Skupno 106 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost