Skoči na glavno vsebino
+386 3 818 33 20 - Vrtec Podčetrtek, Trška cesta 66, 3254 Podčetrtek os-podcetrtek@guest.arnes.si

V okviru teme »Koga pokličemo na pomoč« smo v  oddelku 2 spoznavali delo reševalcev, policistov in gasilcev. Izdelali smo si intervencijska vozila, spoznali številki za klic v sili (112 in 113), se igrali različne socialne igre povezane z omenjeno tematiko, prav tako pa smo si uredili  in s pomočjo staršev bogato opremili kotiček »zdravstveni dom«.

V kotičku smo se igrali  različne igre vlog od bolnikov, zdravnikov in reševalcev. Še pobližje pa smo se z omenjenim poklicem seznanili ob obisku medicinske  sestre gospe Natalije Klun, ki nam je preko igre v kotičku »zdravstveni dom« pokazala, kako in zakaj zdravniki uporabljalo določene pripomočke, kako poteka dialog med pacientom in zdravnikom, prav tako pa nam je z zanimivo zgodbo o »traktorčku« predstavila kako natančno si moramo umivati roke, da iz njih umijemo vse bakterije in s tem preprečimo marsikatero bolezen.

Za zaključek teme pa nas je obiskal reševalec gospod Dorijan Zabukovšek in nam ter prijateljem  iz oddelka 1 na zanimiv način predstavil svoj poklic in reševalno vozilo. Reševalec Dorijan nam  je dovolil, da smo se  sprehodili skozi reševalno vozilo in si ga še pobližje ogledali, prav tako pa je za kratek čas vključil zvočne in svetlobne signale. Za organizacijo dogodka obiska reševalnega vozila se še enkrat zahvaljujemo gospe  Klavdiji Plevnik, prav tako pa se zahvaljujemo gospe Nataliji in gospodu Dorijanu za čudovito predstavitev svojih poklicev.

 

Foto: Mojca Plemenita, Tanja Osojnik, Urška Sovinc, Branka Izda

(Skupno 361 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost