Skoči na glavno vsebino
+386 3 818 33 20 - Vrtec Podčetrtek, Trška cesta 66, 3254 Podčetrtek os-podcetrtek@guest.arnes.si

Spoštovani starši!

Vlada Republike Slovenije je sprejela odločitev za postopno odpiranje vrtcev in šol. V skladu s priporočili MIZŠ, ZRSŠ in NIJZ vas seznanjamo z organizacijo dela v Vrtcu Podčetrtek.

Starši morajo v ponedeljek, 18.5.2020, ob prihodu otroka v vrtec oddati podpisano izjavo (Izjava staršev pred vstopom otroka v vrtec ob sproščanju ukrepov za zajezitev širjenja COVID-19). Izjava je pogoj za sprejem otroka. Pri vstopu v vrtec starši uporabljajo masko in vzdržujejo razdaljo (1,5m – 2m) do strokovnega delavca, ter drugih otrok in staršev.

Starši in otroci vstopajo v vrtec zdravi in brez znakov bolezni. Svetujemo, da otroka pripelje v vrtec odrasla oseba iz istega gospodinjstva.

Strokovni delavec bo starša v ponedeljek, 18.5.2020, pričakal pri vhodu ter ga seznanil v kateri igralnici je njegov otrok. Po priporočilih NIJZ smo otroke razporedili v vzgojne skupine prvega in drugega starostnega obdobja, zato pri novo nastalih skupinah prihaja do manjšega odstopanja.

Starši skupaj z otrokom vstopajo posamezno, zato lahko pričakujemo čakalno vrsto pred vhodi. Ob vstopu si starši razkužijo roke in z masko vstopijo skupaj z otrokom v garderobo, otroka sezujejo in slečejo, pospremijo do oddelka ter ga oddajo vzgojiteljici. Prosimo, da prostore vrtca zapustite v najkrajšem času, da bodo lahko vstopili tudi drugi.

Starši upoštevajte uro prihoda in odhoda, ki ste jo zapisali na prijavnico. Vrtec se bo ob 8.10 zaklenil, vstop v vrtec ne bo več mogoč do popoldanske oddaje otrok. Otroci bodo pripravljeni za odhod s strani strokovnega delavca ob uri, ki ste jo zapisali na prijavnici.

Otroci v vrtec ne nosijo igrač in knjig. Rezervna oblačila prinesite v plastični vrečki in ne v nahrbtnikih, ter jih odložite na označeno mesto v garderobi. Priporočamo, da imajo otroci zraven rezervnih oblačil tudi dodatno plastično vrečko, v katero lahko pospravimo umazana ali mokra oblačila.

Spremljajte zdravstveno stanje otroka. V primeru, da otrok zboli javite na urska.sovinc@os-podcetrtek.si .

 

Veselimo se ponovnega srečanja.
Z lepimi pozdravi.

Urška Sovinc
pomočnica ravnateljice za vrtec

 

(Skupno 235 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost