Skoči na glavno vsebino
+386 3 818 33 20 - Vrtec Podčetrtek, Trška cesta 66, 3254 Podčetrtek os-podcetrtek@guest.arnes.si

V drugi polovici meseca maja smo z otroki Vrtca Podčetrtek z oddelki v Pristavi pri Mestinju, v sklopu projekta Mali sonček, izvedli prilagajanje na vodo in igro z vodo v termalnem kompleksu Terme Olimia. Aktivnosti se je udeležilo 47 predšolskih otrok, iz 1., 2. in 9 oddelka, ki so bili glede na plavalno predznanje razporejeni v plavalne skupine znotraj dveh 5-dnevnih tečajev. Pri usvajanju začetnih plavalnih veščin smo sledili ciljem kot so: prilagajanje na odpor vode, potapljanje glave, gledanje pod vodo, izdihovanje v vodo, plovnost in drsenje. Otroci so se preizkusili tudi v skokih v vodo ter spoznali osnove tehnike prsno.

Ob vsakodnevnih obiskih je bilo v otroški očeh moč opaziti navdušenje, veselje in željo po odkrivanju novega. Da je bil nasmešek na obrazu še toliko večji, so se otroci zadnji dan aktivnosti preizkusili tudi v vožnji na toboganih v kompleksu Family Fun. Po uspešno opravljenem tečaju prilagajanja na vodo in iger z vodo, so otroci s ponosom prejeli zaslužena in težko pričakovana priznanja.

Na tem mestu, bi se radi zahvalili Termam Olimia, ki nam je podarila brezplačne vstopnice za vse otroke in njihove spremljevalce ter prevozom Nomago za varno pot do Term Olimia in nazaj.

 

Besedilo: Meta Hostnik

Foto: Oriana Gregorčič in Katja Lipošek

(Skupno 115 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost