Skoči na glavno vsebino
+386 3 818 33 20 - Vrtec Podčetrtek, Trška cesta 66, 3254 Podčetrtek os-podcetrtek@guest.arnes.si

Znana otroška pesem Janeza Bitenca pravi, da se z avtobusom peljejo k teti v Zali Log, otroci iz oddelkov 3, 4 in 10 pa so se s cestnim vlakom odpeljali na ogled čokoladnice Syncerus v Olimju.

V okviru prireditve »Vino in čokolada« nas je ponovno k sodelovanju povabil TIC Podčetrtek, ki nam je organiziral vožnjo s turističnim vlakom Hlapon in ogled čokoladnice.

Sprevodnik nas je prijazno pozdravil in nam predstavil cestni vlakec, strojevodja pa je poskrbel za varno vožnjo do samostana v Olimju. Med vožnjo z vlakcem smo se zelo zabavali, opazovali smo promet, naravo, skozi katero smo se peljali, in ob tem prepevali pesmi. Pot do čokoladnice vodi mimo zelišč, za katera skrbijo patri olimskega samostana. Med hojo smo si zelišča tudi ogledali. Prišli smo do čokoladnice Syncerus, ki je družinsko podjetje. Vodita ga Urban in Mateja Videtič, ki nas je tudi sprejela v čokoladnici. Izvedeli smo, da je glavna sestavina čokolade kakavovo zrno, ki smo si ga lahko pogledali v živo. Podrobneje smo si ogledali izdelavo praline. Seveda pa so v podjetju poskrbeli, da si izdelave nismo samo ogledali, ampak smo praline lahko tudi okusili. Prav tako so poskrbeli, da so se posladkali še drugi otroci iz vrtca Podčetrtka in Pristave pri Mestinju.

Skupaj smo dokazali, da se tudi deževni dnevi lahko spremenijo v najbolj »sladke«.

Čokoladnici Syncerus, TIC-u Podčetrtek in podjetju Hlapon se zahvaljujemo za »sladek« dan.

Besedilo: Maja Strašek
Fotografije: strokovni delavci oddelkov 3, 4 in 10

(Skupno 99 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost