Skoči na glavno vsebino
+386 3 818 33 20 - Vrtec Podčetrtek, Trška cesta 66, 3254 Podčetrtek os-podcetrtek@guest.arnes.si

Osnovna šola Podčetrtek je vključena v projekt Erasmus+, ki za namen poučevanja in usposabljanja omogoča strokovnim delavcem, da v tujini preživijo nekaj časa in si razširijo obzorje. Koordinatorica projekta je Anita Skerbiš. Glede na razmere je bilo v letošnjem šolskem letu vse skupaj malce oteženo in je bila mobilnost skozi celotno šolsko leto onemogočena. Zaradi izboljšanja epidemiološke situacije smo bili v okviru projekta Erasmus+ “Job shadowing – Izzivi  inkluzije” v obdobju 6. – 12. 6 2021 povabljeni na mobilnost v Osnovno šolo Jurja Dobrile v Rovinju na Hrvaškem in Otroški vrtec Neven. Mobilnosti sva se udeležili ravnateljica Sonja Švajger in svetovalna delavka vrtca Katja Starček Erjavec. Otroški vrtec Neven obiskuje 612 otrok na 8 podružnicah. Koordinatorji projekta so nama omogočili strukturirane obiske šole, podružnic in vrtca. Obiskali sva glavno enoto vrtca in eno izmed podružnic, ki se nahaja v naselju Rovinjsko selo in velja za enega najsodobnejših vrtcev v Istri.
Skozi celoten teden smo ob upoštevanju priporočil NIJZ na zunanjem šolskem prostoru izvedli številna srečanja z  ravnateljico vrtca in ravnateljem šole, koordinatorji projektov, vzgojitelji in učitelji, kjer smo si izmenjali številne primere dobrih praks v vzgoji in izobraževanju, katere bova prenesli med sodelavce. Seznanili sva se z organizacijo dela v vrtcu, delom v oddelkih, delovanjem svetovalne službe in organizacijo dela z otroki s posebnimi potrebami. V septembru 2021 pričakujemo vrnitev mobilnosti strokovnih delavcev in učencev Osnovne šole Jurja Dobrile.
Ob izmenjavi izkušenj smo bili vsi enotnega mnenja, da je za uspeh ključnega pomena sodelovanje vseh akterjev šolskega sistema, fleksibilnost in odprtost strokovnih delavcev, strokovna rast, zaupanje staršev in modrost otrok. Vrnili sva se polni pozitivnih vtisov, novih idej in primerov dobre prakse, kar nama predstavlja neprecenljivo izkušnjo.

Sonja Švajger in Katja Starček Erjavec

(Skupno 143 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost