Skoči na glavno vsebino
+386 3 818 33 20 - Vrtec Podčetrtek, Trška cesta 66, 3254 Podčetrtek os-podcetrtek@guest.arnes.si

“Vsak otrok je umetnik, težava leži v tem kako ostati umetnik, ko odrasteš.”   (Pablo Picasso)

Otroci iz vrtca Podčetrtek so se lotili narisati čebelice po pravljici Čebela Adela. Risali so jih s črnim flomastrom na rumeno podlago. Čebelice so otroci risali različno ampak dve risbici pa sta bili  zanimivo opremljeni in poslani na natečaj 14. Cici umetnije. Letošnji razpisani temi sta nagovarjali Tudi pri nas si pripovedujemo pravljice ter Motivi iz pravljic na panjskih končnicah, ki sta izrazito vodili v otrokov izrazni in domišljijski svet.

Strokovna komisija Cici umetnij je pozorno pregledala vsa na natečaj prispela likovna dela, jih ovrednotila in izbrala tista, ki si po njenem mnenju zaslužijo posebno pozornost. Na natečaj je prispelo 2734 izdelkov in od tega jih je strokovna komisija za razstavo izbrala 150 otroških likovnih del. Med temi izbranimi deli je bila izbrana tudi risbica iz našega vrtca po pravljici Čebela Adela triletne avtorice Izabele Bovha. Veseli smo, da je dogodek zabeležen v publikaciji 14. Cici umetnije še bolj pa smo ponosni treh priznanj, ki so jih prejeli: Izabela Bovha, njena mentorica Anica Kajba in pa seveda vrtec Podčetrtek. Prireditev 14. Cici umetnije je bila v Ljubljani v Slovenskem etnografskem muzeju, kjer sem si ogledala tudi razstavo izbranih likovnih del. Po prireditvi sem se podružila tudi z urednico Cicibana Slavico Remškar, nagrajenko Darjo Hohnjec in seveda z voditeljem Boštjanom Gorenc Pižama..

Prav najmlajši otroci potrebujejo spodbudno učno okolje, v katerem se počutijo varni, sprejeti, razumljeni. Zato v vrtcih potrebujemo mentorje, ki jim je otrokova lastna izraznost in izvirnost najpomembnejša vrednota.

Zakaj sem tako prepričana?

Praksa mojega dela to nedvomno dokazuje…

besediloin foto: Anica Kajba

 

(Skupno 110 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost